Политика на колачиња

Политика за користење на колачиња (cookies)


Што се колачињата (cookies)?


Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб-страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб-страниците кои ги посетувате и да помогнат во вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб-страницата. Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот. Колачињата (cookies) се користат за повеќе цели, како на пример за да се запомнат вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб-страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.


Зошто користиме колачиња (cookies)?


На оваа веб-страница користиме колачиња (cookies) од следниве причини:


За техничко функционирање на веб-страницата;


За собирање на збирни и анонимни статистички податоци;


За да ги запомниме вашите преференции како да се прикажува страницата (преференции за параметрите на екранот), како на пример контрастот на бојата или големината на фонтот;


За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате (или не) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб-страница.


Кога ја посетувате нашата веб-страница, можеме да собереме некои податоци од вашето пребарување, како на пример IP адресата, која содржина од веб-страницата сте ја посетиле, кога сте ја посетиле и од која веб-страница сте биле пренасочени.


Kога ја посетувате нашата веб-страница користиме, услуга од трета страна Google Analytics за да собереме стандардни информации за пристапот и детали за однесувањето на сите посетителите, но на начин без да може некој да биде идентификуван, ниту е овозможено Google да го открие идентитетот на оние кои ја посетиле нашата веб-страница.


Каков вид на колачиња (cookies) користиме?


Користиме постојани колачиња (cookies), кои го паметат пребарувањето/сесијата кога корисникот ќе го исклучи пребарувачот, со цел да се задржи состојбата на корисникот.


Можете ли да ги избришете или контролирате колачињата (cookies)?


Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња (cookies) не е неопходно за работа на веб-страницата, но истите би ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Доколку сакате овие колачиња (cookies) можете да ги избришете или да ги блокирате, но ако го сторите тоа некои карактеристики на оваа веб-страница можеби нема да работат правилно.


Можете да ги избришете сите колачиња (cookies) кои веќе се наоѓаат на вашиот компјутер и можете да ги прилагодите поголемиот дел од пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова, можеби ќе има потреба рачно да ги прилагодувате преференциите секој пат кога посетувате веб-страница, а исто така можно е да не работат и некои услуги и функционалноста.

Bileti

Билети ДООЕЛ Скопје
Ул: Дане Крапчев бр. 11-4
1000 Скопје
contact@bileti.mk

© 2024. bileti.mk. Сите права се задржани.